Certificering Kwaliteit in Beeld

Certificering Kwaliteit in Beeld

Een audit geeft je inzicht in het functioneren van je organisatie. Sterke punten komen naar boven maar ook verbeterpunten. Een audit draagt bij aan inzicht in de toekomstbestendigheid van je organisatie én aan het afleggen van verantwoording aan jouw financiers. Wanneer een audit positief wordt afgerond volgt er de certificering. Reeds gecertificeerde organisaties ervaren het auditproces vaak als zeer waardevol.

Het proces

Het proces van certificering bestaat uit zes stappen. Voor bibliotheken en cultuurinstellingen zijn deze vrijwel gelijk. We hebben alle stappen voor je op een rij gezet.

Auditdag

Wat kun je verwachten op de dag van de audit. Hoe kun je je medewerkers informeren en wat vertel je allemaal. We zetten de belangrijkste punten op een rij.

Veel gestelde vragen

Heb je vragen na het bekijken van de site? Raadpleeg dan eerst de ‘veel gestelde vragen’.

Kader en normen

Kwaliteit en toekomstbestendigheid wordt altijd getoetst aan de hand van zeven certificeringsnormen, ook wel kwaliteitsnormen genoemd. Hier vind je ze duidelijk op een rij.

Audit - na afloop

Je hebt de audit gehad…en nu? De rapportage wordt gemaakt en er is ruimte voor hoor en wederhoor. Lees hier over het vervolg en de afronding.

Audit - voorbereiding

Bij de voorbereiding op een audit komt het een en ander kijken. Om je te helpen bij de voorbereiding hebben we tips, whitepapers en video’s beschikbaar, over de normen, zelfevaluatie en intake.

Ervaringen - zij gingen je voor

Ervaringsverhalen zijn altijd fijn. Lees hier hoe anderen het aanpakken. Leer van hun bevindingen en tips.