Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid. De audits dragen bij aan de kwaliteit van de getoetste partijen en op die manier aan hun dienstverlening.

CBCT begint zeer binnenkort met het certificeren van Taalhuizen (Lees alvast alle informatie rondom de Taalhuizen.) in verband met deze uitbreiding van werkzaamheden zijn we druk bezig met een update van de website. We proberen dit zoveel mogelijk achter de schermen te doen, maar dit kan niet bij alles. Mocht je iets niet kunnen vinden, bel gerust met 070- 309 0222.

Jacqueline de Maa nieuw bestuurslid bij CBCT

Jacqueline de Maa nieuw bestuurslid bij CBCT

Per 23 maart is Jacqueline de Maa namens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten toegetreden als bestuurslid bij de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Jacqueline de Maa is daarmee de opvolger van Menno Roozendaal die acht jaar namens de VNG in het bestuur zat.

Lees meer
Whitepapers Kwaliteit in Beeld

Whitepapers Kwaliteit in Beeld

CBCT implementeert momenteel het vernieuwde kader Kwaliteit in Beeld. De herziene zelfevaluatie staat al op de website. Binnenkort plaatsen we de nieuwe whitepapers op de website en passen we de filmpjes aan.
Ben je lid van de VOB of Cultuurconnectie en sta je op de planning voor certificering in het tweede halfjaar van 2023, dan heb je al een aankondiging van je audit ontvangen.

Lees meer