Routebeschrijving

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) is gehuisvest binnen de Koninklijke Bibliotheek.

KB gebouw

ROUTE

Met de trein

Loop naar de stationshal Den Haag Centraal en neem de uitgang rechts naast Albert Heijn. Steek het Anna van Buerenplein schuin naar rechts over (onder de trambaan door). Ga links bij het Nationaal Archief. Volg dit voetgangerspad tot aan de draaideur met de gele KB-letters.

Rode pijlen: looproute van Den Haag CS naar de KB.

 

Met de auto

Voor bibliotheekbezoekers is er alleen betaald parkeren in de buurt van de KB (Q-Park Parkeergarage New Babylon).

Vanaf het Prins Clausplein de A12 richting Den Haag aanhouden en blijven volgen (dit is de Utrechtse Baan). Neem afrit 2 (P-Centrum). Bij de eerste stoplichten links. Dan meteen rechts de ventweg op, bij het blauwe bord P, over het fietspad heen (Prins Willem-Alexanderweg). Deze situatie is niet zo overzichtelijk, zie daarom de foto hieronder.

Het laatste stuk van de autoroute naar de KB en de Q-Park Parkeergarage, afslag naar Prins Willem-Alexanderweg. U kruist het fietspad.

Op de Prins Willem-Alexanderweg:

  • Bezoekers: U kunt betaald parkeren in de Q-Park Parkeergarage New Babylon, na 60 meter links naar beneden.
  • Leveringen en dienstverkeer: Na 50 m rechts melden bij de slagbomen van KB/Nationaal Archief. Zie: route Google maps. De linkerslagboom is voor vrachtverkeer, de rechterslagboom (na een witte wegmarkering die lijkt op een zebrapad) is voor personenauto’s.

Met de fiets

Vanaf het Centraal Station/Centrum: zie looproute vanaf CS hierboven.

Vanuit de Theresiastraat: rijd de Theresiastraat helemaal uit, steek de Utrechtse baan over en rijd rechtdoor naar de hoofdingang. Fietsen kunnen gestald worden in de rekken bij de hoofdingang van de KB.

Zie ook: Instellingen in het KB-gebouw

Certificeringsorganisatie