Certificering Zicht op Ontwikkeling

Certificering van Taalhuizen

Taalhuizen zijn een belangrijke schakel in de lokale aanpak van laaggeletterdheid. Investeren in de kwaliteit van de Taalhuizen is daarom van groot belang. Door meer kwaliteit in de aanpak kunnen er uiteindelijk meer mensen geholpen worden om hun basisvaardigheden te verbeteren. In veel branches en organisaties is een vorm van certificering gebruikelijk. Eigenlijk is certificering niets anders dan via een vaste werkwijze te beoordelen hoe het staat met de kwaliteit van dienstverlening en de toekomstbestendigheid van je organisatie.

In de periode mei 2020-2023 worden alle Taalhuizen in Nederland gecertificeerd. Je ontvang vanzelf een bericht van ons hierover. Mocht je tussentijds vragen hebben over de gevraagde inzet van het taalhuis, de planning, maar ook over wat het oplevert, laat het ons gerust weten.

Wil je vast weten of je klaar bent voor een audit? Doe de test!

Wat kun je verwachten

Het proces van certificering bestaat uit zes stappen. Het certificeringsproces begint bij de intake en is afgerond als de evaluatie in ingevuld. We hebben alle stappen voor je op een rij gezet.

Auditdag

Wat kun je verwachten op de dag van de audit. Hoe kun je je medewerkers informeren en wat vertel je allemaal. We zetten de belangrijkste punten op een rij.

Veel gestelde vragen

Heb je na het bekijken van de site nog vragen? Raadpleeg dan eerst de ‘veel gestelde vragen’

Kader en normen

Kwaliteit en toekomstbestendigheid wordt altijd getoetst aan de hand van zeven certificeringsnormen, ook wel kwaliteitsnormen genoemd. Hier vind je ze duidelijk op een rij.

Audit - na afloop

Je hebt de audit gehad…en nu? De rapportage wordt gemaakt en er is ruimte voor hoor en wederhoor. Lees hier over het vervolg en de afronding.

Audit - voorbereiding

Bij de voorbereiding op een audit komt het een en ander kijken. Om je te helpen bij de voorbereiding hebben we tips, whitepapers en video’s beschikbaar, over de normen, zelfevaluatie en intake.

Ervaringen - zij gingen je voor

Ervaringsverhalen zijn altijd fijn. Lees hier hoe anderen het aanpakken. Leer van hun bevindingen en tips.