Op vrijdagmiddag 9 november kreeg Factorium Podiumkunsten in het bijzijn van wethouder Marcelle Hendrickx een plaquette uitgereikt door Willem Camphuis (directeur CBCT). Het cultuurbedrijf werd doorgelicht op zorgvuldigheid, kwaliteit en de maatschappelijke effecten van haar werk en op de toekomstbestendigheid van de organisatie.

Loek Sijbers, directeur Factorium: “Factorium – voorheen de Tilburgse Dans en Muziekschool – bestaat in 2019 maar liefst 150 jaar. Dat is bijzonder en we gaan voor de volgende 150 jaar. Factorium staat op voor kunst- en cultuur die mensen sterker, zelfbewuster en (langer) zelfstandig maakt. Het goede verslag dat we gekregen hebben sterkt ons in die ingeslagen weg. Factorium geeft lessen in muziek, theater en dans aan mensen van piepjong tot stokoud, zorgt ervoor dat ieder jaar 25.000 kinderen in het basisonderwijs kennismaken met kunst & cultuur, is (steeds meer) een urbanhouse voor cultuurmakers in de Tilburgse Urbanscene en bevordert de inclusiviteit van de samenleving door zich te richten op heel divers publiek. Zo geeft Factorium bijvoorbeeld danslessen aan mensen met beginnende dementie, Parkinson of MS om ze sterker te maken en er (mede) voor te zorgen dat zij zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Dansen dus!”.

Nieuwe certificeringskader operationeel

De pilotfase is nu officieel voorbij. Het nieuwe kader is in werking! Komende maanden krijgen diverse organisaties een bezoek van één van de auditoren van CBCT. De planning voor de eerste helft van 2019 is gecommuniceerd en de eerste enthousiaste organisaties zijn al druk bezig met voorbereidingen.