Tijdens het Open Huis van Quintus op 25 mei vond de officiële uitreiking plaats van het certificaat Kwaliteit in Beeld. Willem Camphuis, directeur CBCT, overhandigde samen met wethouder Irma van der Sloot het certificaat aan Hendrik Jan Houtsma, directeur Quintus.

Quintus mag zichzelf met recht hèt centrum voor kunst en kunsteducatie in Kampen noemen. Het centrum biedt alle bewoners van de gemeente Kampen en omgeving de mogelijkheid kunst en cultuur te beleven in alle vormen die er zijn. Dit doet zij onder andere door het aanbieden van meer dan 100 cursussen en workshops voor kinderen, jongeren en volwassenen, scholen, bedrijven, verenigingen en instellingen.

Quintus voldoet sinds februari 2019 aan het nieuwe certificeringskader van de Certificeringsorganisatie voor Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Op 25 mei werd het keurmerk officieel uitgereikt tijdens de start van het Open Huis.

Trots

“Als één van de eerste culturele organisaties in Nederland voldoen we aan dit nieuwe certificeringskader van de CBCT. Het was een pittige toets waarin ons team, ons beleid, de programma’s, de uitvoering én onze bedrijfsvoering grondig tegen het licht zijn gehouden. Allereerst ben ik ontzettend blij en trots dat we met elkaar zoveel kwaliteit en waarde aan de Kamper samenleving geven. En dat dit ook door een externe specialisten zo gezien wordt. Het verkrijgen van het kwaliteitskeurmerk is een bevestiging dat we een goede koers kiezen. Het laat zien dat Quintus staat voor kwaliteit: in woord en daad!”, aldus Quintusdirecteur Hendrik Jan Houtsma.